Austria vede Prima Masura IMPORTANTA a CE dupa Excluderea Romaniei din Schengen

Austria Prima Masura IMPORTANTA CE Excluderea Romaniei Schengen

Austria vede prima masura importanta a Comisiei Europene dupa excluderea Romaniei din Schengen prin votul de veto dat in luna decembrie, iar asta pentru ca in mod oficial a fost anuntat faptul ca maine va avea loc la Stockholm o intalnire informala a ministrilor de interne din Uniunea Europeana, subiectul principal de discutie fiind migratia.

Austria a ceurt reducerea numarului de migranti care intra in Europa si cer azil, iar la Stockholm se va discuta despre repatrierea migrantilor care au reusit sa intre ilegal in Europa, rata repatrierilor in Uniunea Europeana fiind de sub 30% in ultimii ani, iar blocul comunitar vrea sa creasca acest procent, ceea ce ar putea aduce si aderarea Romaniei la Schengen.

Austria si-a trimis ministrul de interne, Gerhard Karner, la Bruxelles pentru a ii cere Comisiei Europene o politica mai dura privind azilul si repatrierea, oficial Comisia stabilind o tinta de 70% de repatrieri pentru intrarile ilegale, ea nefiind atinsa vreodata, insa cu presiunea pe care guvernul de la Viena o pune acum, nu este exclus ca lucrurile sa se schimbe radical.

“Am pus aplicat noi masuri privind cererile de azil în Austria, acum avem nevoie de măsuri și în Europa pentru a combate abuzul în materie de cereri de azil. Comisia Europeana trebuie să acorde atenție protecției frontierelor externe, să finanțeze îmbunătățirile tehnice și să facă ajustări legale.

„Directiva de repatriere” propusă ar trebui să ajute la indepartarea de la frontierele externe a tuturor celor care vin ilegal în Europa din motive economice. UE încearcă de multă vreme să crească rata de repatriere. În aprilie 2021, de exemplu, Comisia UE a prezentat o strategie care s-a concentrat în primul rând pe cei returnați voluntar.”