Austria Ajutata de Suedia, Masurile Majore Favorizeaza Romania pentru Aderarea la Schengen

Austria Ajutata Suedia Masurile Majore Favorizeaza Romania Aderarea Schengen

Austria este ajutata serios de Suedia, care detine presidintia Consiliului Uniunii Europene in momentul de fata, iar asta pentru ca in aceasta dimineata a inceput la Stockholm o intalnire informala a JAI, in cadrul careia se discuta masuri menite sa reduca migratia in Europa, dar si sistemul de azil, iar asta ar putea favoriza aderarea rapida a Romaniei la Schengen.

Austria este reprezentata de ministrul de interne Gerhard Karner, iar una dintre solutiile propuse pentru rezolvarea problemei migrantilor in aceasta perioada este santajarea tarilor din care migrantii provin cu eliberarea vizelor pentru intrare in tarile din Uniunea Europeana, scopul fiind de a le forta sa isi primeasca inapoi cetatenii care au intrat ilegal intr-una dintre tarile UE.

Austria se bucura de ajutorul Suediei intr-o foarte mare masura in aceasta perioada in care tara detine presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar asta pentru ca, in final, inclusiv suedezii au numere mari de migranti care ajung anual pe teritoriul propriu, asa ca se aliaza cu austriecii pentru a forta tarile de la granitele UE sa blocheze mai multe intrari ilegale.

“La o întâlnire de joi la Stockholm, miniștrii de interne ai UE – inclusiv șeful departamentului austriac Gerhard Karner – vor discuta despre modul în care mai mulți solicitanți de azil respinși pot fi deportați în țara lor de origine.

În problema migrației, ar trebui să fie vorba, printre altele, de utilizarea politicii de vize pentru a exercita presiuni asupra țărilor care nu doresc să-și repatrieze cetățenii. UE încearcă de ani de zile fără succes să crească așa-numita rată de repatriere. În 2019, proporția persoanelor care au fost obligate să părăsească UE și care au părăsit efectiv UE a fost de 29 la sută.”