Avertizari Meteorologice ANM de ULTIMA ORA pe 26 Ianuarie in Romania

Avertizari Meteorologice ANM ULTIMA ORA 26 Ianuarie Romania

Avertizari meteorologice de ultima ora in 26 ianuarie emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, in Romania ne aduc in evidenta o serie de fenomene meteo de tip cod galben care ne sunt aduse in atentie pentru a ne ajuta sa stim ceea ce se intampla in diverse zone din tara noastra.

ANM vorbeste mai jos despre coduri galbene care vizeaza ploaie, lapovita, ninsoare, insa si vant care la rafala poate atinge viteze si de pana la 70 km/h, viscolind ninsoarea, insa exista si posibilitate de depunere a poleiului, asa ca autoritatile ne recomanda sa fim foarte vigilenti in zonele in care ne deplasam in momentul de fata.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 18 – 27 ianuarie, ora 10.

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 28 ianuarie, ora 22.

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.