Iata Cand vor Ajunge Tancurile Leopard 2 si Challenger 2 in Ucraina

Iata Cand vor Ajunge Tancurile Leopard 2 si Challenger 2 in Ucraina

Germania, Polonia si Marea Britanie anunta cand livrea tancurile Leopard 2 si Challenger 2 pe care Ucraina le asteapta de cateva luni de zile, fiecare dintre cele trei tari avand termene oarecum diferite pentru livrarea tancurilor, germanii spunand ca ele vor fi pregatite pentru livrare la final de luna martie, sau inceput de luna aprilie.

Marea Britanie afirma ca tancurile Challenger 2 pe care le-a promis Ucrainei vor ajunge in tara la finalul lunii martie, Polonia fiind tara care se misca cel mai repede, afirmand ca vrea sa trimita tancurile Leopard 2 in Ucraina in cursul urmatoarelor saptamani, deci ele ar putea ajunge destul de rapid in lupta impotriva rusilor.

“Germania promite că va livra tancuri Leopard în Ucraina până la începutul lunii aprilie, în timp ce Polonia spune că tancurile vor ajunge în „câteva săptămâni”. Tancurile de luptă Leopard 2 promise de Germania pentru Ucraina vor ajunge în țară la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, pe 26 ianuarie.

Între timp, Polonia își poate livra tancurile Leopard în Ucraina „în câteva săptămâni”, a declarat ministrul adjunct polonez al apărării Wojciech Skurkiewicz pentru Radio Plus.

Marea Britanie vrea să livreze tancuri Challenger în Ucraina până la sfârșitul lunii martie. Tancurile Challenger 2 sunt de așteptat să sosească în Ucraina la sfârșitul lunii martie, a declarat Alex Chalk, un oficial de rang înalt la Departamentul de Apărare al Regatului Unit, pe 26 ianuarie, a informat Reuters.”