Informare a E.ON IMPORTANTA privind Facturile Primite Lunar de Clientii Romani

Informare E.ON IMPORTANTA Facturile Primite Lunar Clientii Romani

E.ON, una dintre marile companii din Romania care furnizeaza energie electrica si gaze naturale in toata tara, a publicat o informare extrem de importanta, care are menirea de a le aduce in atentie tuturor romanilor modul in care este stabilit consumul in kWh de pe facturile de consum pe care le primsc oricare dintre clienti in fiecare luna.

E.ON are explicatii detaliate impartite in 4 categorii pentru a ne explica modalitatea in care se stabileste consumul in kWh pe facturile pe care le primim in fiecare luna, ele fiind disponibile direct pe website-ul sau, insa mai jos aveti un rezumat pentru principalele informatii legate de aceasta procedura facuta de catre companie pentru fiecare client.

Felul in care se stabileste consumul in kWh de pe facturile clientilor E.ON Romania, sau a altor romani care beneficiaza de servicii de energie, a fost totdeauna un subiect aprins de discutie, in special cand vine vorba despre conversia din m3 in kWh, insa acum vorbim doar despre energia electrica, nu si despre gazele naturale livrate.

E.ON Romania vrea sa ii ajute pe clientii din Romania sa inteleaga mult mai usor ceea ce se intampla cu facturile pe care le primesc in mod constant pentru consuul pe care ii inregistreaza, si e bine sa stiti cum anume se stabileste pretul pe care il platiti luna, de luna, pentru serviciile de care beneficiati.

Procesul de facturare al energiei este supus unor reguli stabilite de către ANRE. Acestea, definesc ordinea în care se determină consumul tău de pe factură. Consumul facturat este cantitatea de kWh/mc citită de către Operatorul de Rețea/Distribuție (OR/OD) de pe contor. OR/OD din zona ta este obligat să efectueze citirea contorului de electricitate și de gaze naturale la fiecare 3 luni.

Consumul facturat este calculat în funcție de valoarea indexului pe care îl transmiți tu prin autocitire. La E.ON, serviciul de autocitire este gratuit, activat automat pentru toți clienții. Ai 5 canale prin care poți să ne transmiți indexul autocitit, lună de lună. Consumul facturat este preluat din convenția de consum, parte a contractului de furnizare semnat de tine. Consumul facturat este determinat de către furnizor pe baza istoricului înregistrat la locul de consum, în ultimul an.