Volodimir Zelenski Vorbeste despre “Coalitia Tancurilor” pentru Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste despre “coalitia tancurilor”, adica toate tarile din cadrul NATO care urmeaza sa trimita tancuri Leopard 2 in cursul lunilor urmatoare, in frunte cu SUA, care a anuntat ca va trimite 31 de tancuri M1 Abrams, insa toate sunt modele facute acum peste 40 de ani.

Volodimir Zelenski le multumeste totusi aliatilor pentru donatiile facute, mai ales ca aceste tancuri sunt superioare celor cu care lupta armata ucraineana in momentul de fata, si asta i-ar putea oferi un avantaj in luptele pe care le duce impotriva rusilor.

“Astăzi este ziua veștilor extrem de plăcute pentru Ucraina. Există o coaliție de tancuri. Există o decizie de deschidere a aprovizionării cu tancuri pentru apărarea noastră – tancuri moderne.

Le mulțumesc tuturor aliaților noștri pentru disponibilitatea lor de a ne oferi tancuri moderne și atât de necesare.

Toate acestea demonstrează cel mai important fapt pentru lume în acest moment – faptul că libertatea devine din ce în ce mai puternică. Și cât de uniți lucrăm cu toții pentru a consolida libertatea, pentru a proteja Ucraina și Europa este o realizare istorică a liderilor care lucrează acum.

Cheia acum este viteza și volumul. Viteza de pregătire a armatei noastre și viteza de aprovizionare cu tancuri în Ucraina și cantitatea de sprijin pentru tancuri.

Trebuie să formăm un astfel de pumn de tanc al libertății, după loviturile căreia tirania nu se va mai ridica. O putem face. Împreună – așa cum luăm decizii astăzi.

Încă una. Vă mulțumesc pentru cuvintele foarte emoționante de sprijin și felicitări pe care le-am auzit și văzut de la atât de mulți oameni foarte diferiți. Și tu și cu adevărat avem o singură dorință – o dorință comună: victoria.

Facem totul pentru victoria Ucrainei. Și ea va fi. Glorie Ucrainei!”