Avertismente Meteorologice COD PORTOCALIU ale ANM de ULTIMA ORA in Romania

Avertismente Meteorologice COD PORTOCALIU ANM ULTIMA ORA Romania

Avertismente meteorologice de tip cod portocaliu ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, au fost emise in mod oficial pentru Romania in data de 27 ianuarie 2023, iar asta pentru ca ne aduc in atentie o serie de fenomene meteo de intensitate ridicata care vor avea loc in Romania.

ANM vorbeste mai jos despre un cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, cu vant care poate ajunge pana la 65 km/h, dar si despre un cod galben de ploaie in cantitati insemnate de pana la 40l/mp, ninsoare, viscol, insa si intensificari ale vantului, in regiunile din harta de mai jos.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10.

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10.

Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol.

În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Avertismente Meteorologice COD PORTOCALIU ANM ULTIMA ORA Romania 27 ianuarie