Olanda face un Anunt de Ultima Ora cu Impact pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Olanda Anunt Ultima Ora Impact Aderarea Romaniei Schengen

Olanda, prin vocea premierului Mark Rutter, a facut un anunt foarte important care va avea un impact foarte mare si pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca el afirma ca in momentul de fata Uniunea Europeana are un sistem nefunctional cand vine vorba despre migratie si cererile de azil, si cere masuri urgente.

Olanda considera ca la intalnirea JAI din februarie se vor pune bazele unor masuri care vor fi luate in martie si aprilie, fiind convinsa ca nu exista o singura masura care sa poata rezolva problemele cu nefunctionalitatea spatiului Schengen in care Romania si Bulgaria vor sa intre, ceea ce desigur ca spune si Austria de ceva vreme.

Olanda cere inclusiv ajutarea Frontex sa protejeze mult mai eficient granitele externe ale UNiunii Europene, ceva ce nu e tocmai o premira, mai ales ca Austria vrea acelasi lucru, la fel ca si trimiterea inapoi in tarile de origine a mai multor mingranti, in special cand vine vorba despre cele care sunt sigure pentru repatriere.

“Avem de ceva vreme un sistem nefuncțional în Europa. Nu cred că pe 9 și 10 februarie vom spune: Acum problema s-a rezolvat, dar că vom avea o idee mult mai clară la ce trebuie să lucrăm în continuare. Aceste decizii vor duce la pași suplimentari în martie și aprilie, dar nu există o singură măsură de aur.

Vrem o consolidare a poliției de frontieră Frontex pentru a proteja mai bine frontierele externe și, eventual, de asemenea, procedurile de azil la aceste frontiere externe. Țările sigure ar trebui să ia înapoi mai repede solicitanții de azil respinși.Țările care nu cooperează ar putea fi apoi supuse unor măsuri punitive.”