Ministrul Educatiei ii Anunta Oficial pe Elevi despre IMPORTANTELE Masuri Necesare in Scoli

Ministrul Educatiei Anunta Oficial Elevi IMPORTANTELE Masuri Necesare Scoli

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe elevii din toata Romania despre o serie de masuri extrem de importante care sunt necesare in scolile din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca se vorbeste despre situatia violentei din unitatile de invatamant din Romania, o problema care trebuie oprita.

Ministrul Educatiei spune ca astazi se celebreaza ziua internationala a nonviolentei in scoala, iar in Romania este nevoie de mai multa atentie la aceasta problema, inclusiv cand vine vorba despre bullying, si asta pentru ca exista foarte multi copii care sunt afectati anual de ceea ce se intampla in clase.

“𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐍𝐨𝐧𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆, celebrată astăzi, poartă un mesaj care ar trebui să ne ghideze în fiecare zi: copiii noștri au nevoie de un mediu școlar în care să se simtă în siguranță! Noi, adulții, purtăm responsabilitatea de a le oferi acest mediu sigur, dar, în aceeași măsură, și pe aceea de a-i educa spre a fi conștienți că violența nu este niciodată soluția potrivită – prin activități de prevenție sau prin a le oferi sprijin, atunci când au nevoie să-l primească.

Ministerul Educației continuă campania de conștientizare a importanței educației pentru nonviolență! Astăzi, de Ziua Internațională a nonviolentei în școală, se alătură campaniei „#Nusuntețisinguri!” Adriana Toacsen, pianistă și lector universitar la Universitatea Națională de Muzică București. „Toți am fost copii. Ce ne împiedică să ne mai amintim ?

Nu știu dacă este clar, dar unii am reușit să depășim acest prag. Ce este important? Să folosim toată diplomația de care suntem capabili, pentru a face în așa fel încât valoarea istoriei colective să nu se piardă. De ce este important să nu rănești? Voluntar sau involuntar, rezultatul este același: este foarte greu să repari!

Cum să nu o faci? Pe mine, muzica m-a învățat să fiu atentă la celălalt, să încep întotdeauna prin a-l asculta, apoi să încerc sa îl înțeleg, să îl respect și să încerc să îl pun în valoare în lumea mea. Bogăția acestei lumi suntem noi, iar bogăția noastră sunt copiii. Trebuie ocrotiți!

Cea mai frumoasă afirmație legată de copii am auzit-o la un neonatolog – „Copiii cresc cu pupici și dragoste!”. Din păcate, nu putem tot timpul să îi pupăm, dar să îi iubim, să îi respectăm și să avem încredere în structura lor minunată este imperios necesar.” Mulțumim pentru susținere!”