Clientilor ENGIE le sunt Anuntate Oficial IMPORTANTELE Masuri Aplicate in Romania

Clientilor ENGIE Anuntate Oficial IMPORTANTELE Masuri Aplicate Romania

ENGIE, unul dintre extrem de importantii furnizori de servicii de gaze naturale si energie electrica din toata tara, ii anunta in mod oficial pe clientii din toate regiunile tarii despre foarte importantele masuri care sunt in vigoare in momentul de fata, si care li se aplica multumita unei noi ordonante de urgenta care a fost adoptata.

ENGIE vorbeste mai jos despre OUG 166/2022, care a fsot adoptata in data de 8 decembrie 2022 de catre Guvernul Romaniei, ea vizand sprijunul monetar pentru persoanele vulnerabile cand vine vorba despre facturile de energie pe care le primesc, fie ca este vorba despre electricitate, sau gaze naturale.

Conform celor de la ENGIE Romania, vorbim despre binecunoscutele carduri de energie care le permit romanilor sa compenseze pana la 1.400 de LEI din facturile anuale pentru gaze naturale si energie electrica, in cuanum de pana la 700 de LEI per semestru, banii urmand a fi alocati in 2 transe in prima parte a 2023, si in a doua.

ENGIE Romania explica mai jos ce trebie sa stie clientii romani in legatura cu aceste carduri de energie, dar si cum sunt livrate ele de catre Posta Romana, astfel ca ar trebui sa aveti la dispozitie toate informatiile complete cu privire la felul in care va veti putea folosi de ele, dar si in ce cuantum, pentru a compensa facturile.

Începând cu data de 08.12.2022 a intrat în vigoare O.U.G. nr. 166/2022 care prevede o serie de măsuri de sprijin acordate persoanelor vulnerabile pentru compensarea prețului la energie. Sprijinul acordat este în valoare de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și va fi inclus pe cardul de energie.

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari vor fi întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Sprijinul este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe: 700 lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023; 700 lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 1 iulie 2023 – 31 decembrie 2023.