Ministrul Sanatatii are Vesti GROZAVE pentru Romani, cat de IMPORTANTE sunt Masurile

Ministrul Sanatatii Vesti GROZAVE Romani IMPORTANTE Masurile

Ministrul Sanatatii anunta o serie de vesti grozave pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece milioane de oameni trebuie sa stie ce se intampla in momentul de fata, iar conform lui Alexandru Rafila, numarul cazurilor de gripa este in scadere in ultima saptamana, iar in 2/3 saptamani ar trebui sa se iasa din situatia dificila in care ne aflam.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre masurile importante care sunt necesare pentru ca medicii din Romania sa poata lucra si in spitalele publice, cat si in cele private, respectarea programului de lucru fiind o masura extrem de importanta la a carei respectare ar trebui sa vegheze autoritatile.

“Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descresccător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă.

Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă.

Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicament.

Este un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese. Cred că este o dezbatere oportună, nu ştiu dacă astăzi trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau în alt loc, pentru că s-ar putea să existe o anumită barieră legislativă sau chiar constituţională în acest sens. Până la urmă, un om care lucrează 7 sau 8 ore într-un spital public, este problema lui ce face în următoarea perioadă.

Dar cred că am putea să lucrăm pe mai multe paliere. Una ar fi legată de respectarea programului de lucru, care trebuie să se desfăşoare integral în spitalul public şi evident că ulterior cineva poate să lucreze într-o altă instituţie medicală care poate să fie şi privată. Şi al doilea lucru care cred că este, de asemenea, la fel de important, este legat de traseul pacientului. Adică dacă un pacient este consultat de către un medic într-un spital sau într-un ambulatoriu al unui spital public, el trebuie să rămână în spitalul public.”