Austria Anunta prin Nehammer Raspunsul la Hotararile UE dupa Refuzul Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Anunta Nehammer Raspunsul Hotararile UE Refuzul Intrarii Romaniei Schengen

Austria a anuntat in mod oficial prin cancelarul Karl Nehammer un raspuns la hotararile Comisiei Europene de zilele acestea cu privire la masurile care trebuie luate in mod urgent in Uniunea Europeana din cauza problemei migratiei, iar asta ar putea duce la ridicarea votului de veto care impiedica de ceva vreme intrarea Romaniei in Spatiul Schengen.

Austria spune ca se bucura sa vada ca de la Comisia Europeana vin promisiuni de rezolvare a problemei migratiei, si de crestere a nivelului de protectie a frontierei, chiar daca totul se va face in mod pragmatic, si nu rapid si fortat precum a cerut guvernul de la Viena, insa e clar ca se pregatesc noi masuri importante la Bruxelles.

Austria nu isi va vedea implinit visul de a se construi garduri noi la granitele Uniunii Europene cu Turcia, iar asta pentru ca de la Comisia Europeana nu va veni vreun euro pentru acest scop, insa chiar si cu masurile anuntate acum, pare destul de clar faptul ca ar putea fi rezolvate problemele care impiedica intrarea Romaniei in Schengen.

“Acesta este un pas în direcția corectă și arată că impulsul nostru pentru acțiuni concrete a fost important. Săptămâna viitoare trebuie să urmeze măsuri concrete pentru a preveni migrația ilegală. Că Comisia UE își îndreaptă atenția către protejarea frontierelor externe și să abordeze finanțarea infrastructurii fizice.

Acesta este rezultatul convingerii noastre persistente la nivel european. Ii multumesc comisarului Johansson și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru că au răspuns argumentelor noastre. Munca de convingere a Austriei are efect. De când am fost ministru de interne, am cerut ca mai multe fonduri UE să fie folosite pentru protecția frontierelor externe.”