IMPORTANT Anunt al ENGIE pentru Clientii Romani privind Electricitate si Gazele Naturale

IMPORTANT Anunt ENGIE Clientii Romani Electricitate Gazele Naturale

ENGIE , una dintre companiile principale pe care romanii se bazeaza zilnic pentru furnizarea de electricitate si gaze naturale in momentul de fata, ii anunta in mod oficial pe toti cei care folosesc serviciile sale despre ceea ce se intampla cu noile carduri de energie care sunt deja livrate clientilor vulnerabili din tara.

ENGIE explica mai jos faptul ca banii vor conturile Postei Romane incepand cu luna aceasta, iar mai apoi ele vor fi trimise pe cardurile pe care le primesc romanii chiar in momentul de fata, aceeasi institutie livrand aceste carduri catre romanii care sunt eligibili sa le primeasca, deci e posibil sa va numarati printre ei.

Conform celor de la ENGIE Romania, pentru a face plati folosind aceste carduri de energie, este necesar sa avem documente justificative, adica facturi sau un contract de furnizare a energiei, din care sa reiasa contravaloarea sumelor care trebuie achitate de catre noi, chiar si partial, cu ele.

ENGIE Romania va primi banii de pe aceste carduri de energie, la fel ca si ceilalti furnizori de servicii de electricitate si gaze naturale, asa ca nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere, pentru ca va veti putea plati facturile cu ajutorul lor fara prea mult efort, dupa ce le veti primi de la Posta.

Sumele necesare plăţii sprijinului pentru compensarea preţului la energie vor fi virate în contul Poștei Române, începând cu luna februarie 2023, respectiv începând cu luna septembrie 2023 (pentru cea de a doua tranșă), pe baza listei de beneficiari emise de MMSS şi a cardurilor de energie.

Cu ajutorul acestui card se pot face plăți către furnizorii de energie prin serviciul de mandat poștal sau prin aplicația pusă la dispoziție de către Poșta Română. Pentru efectuarea plăților, trebuie prezentate documente justificative (facturi/contract) din care să reiasă contravaloarea sumelor de achitat. Sumele alocate celor două tranșe nu pot fi preschimbate în bani și nu pot fi folosite în alte scopuri decât plata facturilor de energie.