Ministrul Educatiei Decide Noi Masuri IMPORTANTE pentru Scoli si Elevi in 2023

Ministrul Educatiei Decide Noi Masuri IMPORTANTE Scoli Elevi 2023

Ministrul Educatiei a decis o serie de masuri foarte importante pentru scolile si elevii din toata Romania la inceput de an 2023, iar asta pentru ca vorbim despre un anunt oficial in legatura cu toate competitiile care se vor desfasura in cursul acestui an in Romania, si puteti vedea mai jos exact despre ce este vorba.

Ministrul Educatiei a pregatit un ordin prin care dezvaluie ceea ce urmeaza sa se intample la nivel de competitii care implica elevii din Romania si unitatile de invatamant, asa ca este important sa aflati din timp ceea ce urmeaza sa fie organizat in tara noastra in cursul urmatoarelor luni, pana la final de an 2023.

“Se aprobă Lista competițiilor internaționale pe discipline școlare și proiecte educative, desfășurate în România și în străinătate, la care participă elevii români în anul 2023, prevăzută la anexa 1, care face parte integrantă din prezentul ordin. Se aprobă Lista olimpiadelor școlare, ce se vor organiza și desfășura în anul școlar 2022- 2023, prevăzută la anexa 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Se aprobă Lista activităților de pregătire și selecționare a loturilor naționale pentru participarea la olimpiadele internaționale, ce se vor organiza și desfășura în anul 2023, prevăzută la anexa 3, care face parte integrantă din prezentul ordin. Se aprobă Lista concursurilor naționale școlare, ce se vor organiza și desfășura la nivel național, cu finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2022-2023, prevăzută la anexa 4, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Se aprobă Lista concursurilor naționale școlare, ce se vor organiza și desfășura la nivel național, fără finanțare din partea Ministerului Educației în anul școlar 2022-2023, prevăzută la anexa 5, care face parte integrantă din prezentul ordin. Se aprobă Lista competițiilor sportive școlare internaționale din calendarul Federației Internaționale a Sportului Școlar, ce se vor organiza și desfășura în anul 2023, prevăzută la anexa 6, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Se aprobă Lista competițiilor sportive școlare cu finalitate națională ce se vor organiza și desfășura în cadrul „Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar” (ONSȘ), în anul școlar 2022-2023, prevăzută la anexa 7, care face parte integrantă din prezentul ordin. Se aprobă Lista competițiilor sportive școlare cu finalitate națională ce se vor organiza și desfășura în cadrul „Olimpiadei Sportului Militar Liceal” (OSML), în anul școlar 2022-2023, prevăzută la anexa 8, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Se aprobă Lista competițiilor sportive școlare cu finalitate națională, pentru elevii sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, ce se vor organiza și desfășura în cadrul „Campionatelor Naționale Școlare”, în anul școlar 2022-2023, prevăzută la anexa 9, care face parte integrantă din prezentul ordin.”