Armata Romana Anunta 2 Zbouri pentru Misiuni Medicale

Armata Romana Anunta 2 Zbouri pentru Misiuni Medicale

Armata Romana a anuntat efectuarea a 2 zboruri pentru misiuni medicale, iar asta pentru ca avioanele C-27 J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane au fost utilizate pentru a transporta pacienti inspre, sau dinspre, Romania, in cursul zilei de ieri.

Armata Romana face in mod regulat curse de acest gen pentru a ii ajuta pe romanii care trebuie sa fie tratati in afara tarii, iar mai jos aveti mai multe detalii.

„Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat astăzi, 2 februarie, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienți.

Astfel, una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, iar cealaltă aeronavă de a executa un zbor către Italia pentru transferul unui pacient minor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo.

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD.”