Volodimir Zelenski Anunta o Crestere a Presiunii Rusiei cu Atacuri in Donbas

Volodimir Zelenski Anunta o Crestere a Presiunii Rusiei cu Atacuri in Donbas

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial o crestere a presiunii pe frontul din Donbas, iar asta deoarece Rusia isi intensifica atacurile in regiune pentru a cuceri mai multe dintre zonele pe care inca nu le controleaza, si sunt foarte multe in aceasta situatie.

Volodimir Zelenski afirma ca deocamdata frotnul rezista in fata atacurilor pe care rusii le lanseaza, insa asteapta in continuare ajutorul occidental pe care foarte multe tari l-au promis.

“Astăzi, am ținut o ședință a Staffului, pentru prima dată în format dual.

În primul rând, tradiționala compoziție completă a Statului Major. Am trecut în revistă situația de pe front, încercările Rusiei de a crește presiunea în Donbas. Problema aprovizionării armatei. Instruirea personalului si alte aspecte de atentie constanta a Personalului.

Și apoi, după-amiază, o ședință suplimentară a membrilor Statului Major în format restrâns. Pentru o conversație deosebit de importantă.

Nu vom lăsa nicio acțiune agresivă a invadatorului fără răspunsul nostru. Inamicul se află într-un anumit stadiu în care înfrângerea strategică a Rusiei este deja clară. Dar din punct de vedere tactic, ei încă mai au resursele pentru a încerca acțiuni ofensive.

Trebuie să continuăm ceea ce facem: să ne consolidăm rezistența, să fim absolut uniți în aspirația noastră de a oferi armatei noastre și tuturor apărătorilor armele și echipamentele necesare – noi, în Ucraina, trebuie să vorbim lumii cu o singură voce despre proviziile de apărare. De asemenea, trebuie să creștem în mod tangibil presiunea globală asupra Rusiei în fiecare lună.

De asemenea, ne continuăm lupta împotriva inamicului intern. Sunt recunoscător Serviciului de Securitate al Ucrainei, Biroului de Stat de Investigații, Parchetului General și tuturor celor care sunt implicați în curățirea țării noastre.

Vor urma noi pași. Mulțumesc fiecăruia dintre războinicii noștri! Toți soldații și marinarii, sergenții și maiștrii, ofițerii și generalii! Tuturor celor care sunt rezistenti! Mulțumesc tuturor celor care ajută Ucraina!”