Austria Aplica Masuri Importante de Ultima Ora dupa Blocarea Intrarii in Schengen a Romaniei

Austria Aplica Masuri Importante Ultima Ora Blocarea Intrarii Schengen Romaniei

Austria, aflata in plina campanie de fortare a unei schimbari majore pentru modul in care Comisia Europeana stabileste modalitatile de protejare a granitelor Uniunii Europene, aplica noi masuri de ultima ora la granitele sale, care ar putea avea un impact important asupra modului in care ar putea fi redusa migratia, sau nu, catre teritoriul sau.

Austria a anuntat ca va sista controalele la granitele cu Slovacia incepand din cursul zilei de luni, dupa ce guvernul din Cehia a luat o decizie similara, astfel ca vamesii austrieci se vor concentra mai mult pe controale in zonele de granita, si misiuni de supraveghere cu drone, ceea ce ar trebui sa duca la descoperirea unui numar cel putin la fel de mare de migranti.

Austria schimba strategia de protejarea a granitelor sale, ceea ce ar putea duce la intrarea unui numar mai mare de migranti pe teritoriul sau, care vor face cereri de azil, adica fix problema pe care a reclamat-o cand a blocat aderarea Romaniei la Schengen, asa ca va fi interesant de vazut ce impact va avea masura pe termen lung.

“Controalele la granița dintre Austria și Slovacia se vor încheia luni. În schimb, controalele zonei de frontieră vor continua în coordonare cu țara vecină. În special în districtele Gänserndorf, Bruck/Leitha și în zona Kittsee, acest lucru este din ce în ce mai planificat.

Motivul schimbării strategiei este că Republica Cehă își suspendă și controalele la granița cu Slovacia. Se va acorda mai multă atenție zonelor de frontieră cu controale. Sunt planificate acțiuni prioritare precum și patrule mixte și operațiuni cu drone, această abordare putând fi folosită pentru a monitoriza îndeaproape evoluția situației și – dacă este necesar – a reacționa rapid.”