Mesaj al ENEL de IMPORTANTA MARE pentru Clientii Romani din Toata Tara

Mesaj ENEL IMPORTANTA MARE Clientii Romani Toata Tara

ENEL, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de gaze naturale si electricitate pentru romanii din intreaga tara, le transmite clientilor, printr-un anunt oficial, despre o foarte importanta informatie legata de modul in care se masoara energia electrica pe care ei o au facturata de catre companie in acest moment.

ENEL explica destul de bine in mesajul de mai jos ceea ce vom vedea pe facturile pe care le primim de la companie in fiecare luna, si puteti observa destul de clar faptul ca ni se detaliaza intr-un mod usor de inteles ceea ce ar trebui sa stim despre modelitatile prin care se masoara ceea ce am consumat lunar.

In cazul in care nu stiati, cei de la ENEL Romania au pe propriul website mai multe informatii cu privire la ceea ce inseamna facturarea consumului de energie electrica, sau chiar gaze naturale, iar in baza acestor informatii putem sti mult mai clar cat avem de platit pentru consum, dar si de ce platim ceea ce ni se cere.

ENEL Romania incearca sa ii ajute pe clientii din Romania sa inteleaga mult mai bine sumele care le sunt impuse in cadrul facturilor pentru a putea calcula si singuri, eventual, ceea ce le va fi inclus in cadrul facturilor pe care compania le emite in fiecare luna pentru ei in baza consumului inregistrat.

În cazul citirii grupurilor de măsurare la intervale mai mari decât intervalul de facturare, conform prevederilor contractuale, în cazul nostru > o lună, cantitatea de energie electrică facturată între citiri se determină prin autocitire. În situaţia în care nu transmiți indexul autocitit în perioada activă menționată pe factură, cantitatea de electricitate facturată se stabileşte prin una dintre următoarele metode.

Pe baza unui consum lunar estimat, stabilit de comun acord cu clientul final printr-o convenţie de consum; aceasta poate fi modificată la iniţiativa clientului final sau la iniţiativa furnizorului, în situaţia în care furnizorul constată diferenţe semnificative între consumul lunar estimat şi consumul realizat; pe baza unui consum estimat de către furnizor, având în vedere consumul determinat pe baza celor mai recente citiri; pe baza unui consum estimat de către furnizor, având în vedere consumul din perioada similară a anului precedent (istoric consum).