Avertizarile Meteorologice NOWCASTING ANM, de ULTIMA ORA, in Romania pe 4 Februarie

Avertizarile Meteorologice NOWCASTING ANM ULTIMA ORA Romania 4 Februarie

Avertizarile meteorologice nowcasting emise de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora, pentru 4 februarie 2023 ne aduc in imediata atentie noi coduri galbene de fenomene meteo care afecteaza mai multe regiuni din tara noastra in urmatoarele ore.

ANM vorbeste mai jos despre ninsori insemnate, din punct de vedere cantitativ, asociate cu vand care poate atinge viteze de pana la 90 km/h, viscolind zapada, dar si ceata care poate reduce vizibilitate apana la sub 50 de metri, putandu-se forma si ghetusul.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Notă: de duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18.

Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

COD GALBEN!

Valabil de la : 04-02-2023 ora 8:25 până la : 04-02-2023 ora 10:00.

In zona : Zona joasă a județului Vrancea , respectiv zona localităților: Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Vulturu, Odobești, Vidra, Păunești, Gugești, Homocea, Suraia, Măicănești, Dumitrești, Vânători, Sihlea, Țifești, Tătăranu, Bolotești, Cotești, Ruginești, Garoafa, Slobozia Bradului, Vizantea-Livezi, Jariștea, Movilița, Străoane, Ciorăști, Câmpuri, Dumbrăveni, Nereju, Pufești, Mera, Tulnici, Milcovul, Răcoasa, Gologanu, Vârteșcoiu, Fitionești, Popești, Vrâncioaia, Soveja, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Ploscuțeni, Tâmboești, Cârligele, Câmpineanca, Reghiu, Urechești, Răstoaca, Nistorești, Chiojdeni, Tănăsoaia, Paltin, Slobozia Ciorăști, Biliești, Paulești, Vintileasca, Andreiașu de Jos, Negrilești, Bălești, Corbița, Broșteni, Năruja, Bordești, Boghești, Jitia, Valea Sării, Nănești, Bârsești, Spulber, Obrejița;

Se vor semnala : local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu chiciură ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.