Volodimir Zelenski Anunta Posibila Initiere a Negocierilor privind Aderarea Ucrainei la UE

Volodimir Zelenski Anunta Posibila Initiere a Negocierilor privind Aderarea Ucrainei la UE

Volodimir Zelenski a facut astazi un anunt extrem de important pentru viitorul Ucrainei, iar asta pentru ca a anuntat faptul ca exista posibilitate ca in cursul anului 2023 sa fie initiate negocierile pentru aderarea tarii sale la Uniunea Europeana.

Volodimir Zelenski spune ca Ucraina se pregateste pentru o mai buna integrare in piata interna a Uniunii Europene, economia sa urmand a beneficia foarte mult de pe urma acestui lucru, insa ramane de vazut cand se va intampla acest lucru.

“În această dimineață, în Ucraina, ca multe altele, a început cu o alertă de raid aerian. Această zi, ca multe altele, a fost petrecută în lupte extrem de brutale pe front. Dar totuși, în această seară putem spune că Ucraina se îndreaptă spre obiectivul său.

Am păstrat libertatea Ucrainei. Protejăm valorile Ucrainei. Și vom atinge obiectivele statului nostru. obiectivele europene ale statului nostru.

Astăzi, a existat multă încredere în acest lucru în timpul summit-ului. Am vorbit și vorbim deja ca membri ai comunității europene. Și lucrăm pentru a remedia asta de jure.

Există o înțelegere că este posibil să se înceapă negocierile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în acest an. De asemenea, partenerii înțeleg că anul acesta, la fel ca și anul trecut, trebuie să întărim în mod continuu sprijinul în apărare al țării noastre și presiunea asupra Rusiei, în special presiunea sancțiunilor.

Ne pregătim pentru o mai bună integrare a Ucrainei în piața internă a UE – înseamnă mai multe venituri pentru companiile ucrainene, mai multă producție și locuri de muncă în țara noastră și mai multe venituri pentru bugetele de stat și locale.

Mulțumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Mulțumim tuturor celor care ne ajută să ne apărăm de ocupant!”