Noi Sanctiuni Impotriva Rusiei Anuntate de Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a anuntat o serie de noi sanctiuni impotriva Rusiei, care au intrat in vigoare chiar din cursul zilei de ieri, iar de aceasta data nu vorbim doar despre cele care vizeaza petrolul, ci si unele care vizeaza industria nucleara a tarii.

Volodimir Zelenski spune ca vor urma si alte sanctiuni impotriva Rusiei, separat de cele care ar trebui sa afecteze intr-o foarte mare masura industria nucleara a tarii, si care poate vor reduce capacitatea sa de a mai lansa atacuri impotriva Ucrainei.

“Astăzi avem încă un pas de sancțiuni din partea țării noastre împotriva statului terorist. Decizia NSDC privind sancțiunile împotriva industriei nucleare a Rusiei a fost pusă în aplicare. Aceasta nu este ultima decizie cu privire la această industrie a lor.

Scopul pașilor noștri este, de asemenea, să susțină eforturile diplomaților noștri de a extinde sancțiunile globale asupra acestei părți a mașinii de agresiune rusă.

Rusia este singura țară din lume care permite armatei sale să bombardeze centralele nucleare și să le folosească ca acoperire pentru bombardamente. Rachetele rusești au urmat în mod repetat traiectorii peste instalațiile nucleare ale Ucrainei.

Statul terorist folosește industria nucleară ca unul dintre elementele expansiunii externe. Pentru a pune presiune asupra altor state. Pentru a crea respectivele amenințări la adresa suveranității altor state.

Toate acestea sunt motive suficiente pentru ca industria nucleară a Rusiei să fie supusă sancțiunilor globale. Și lucrăm la asta cu partenerii noștri.

Mulțumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care mă ajută! Glorie Ucrainei!”