Comisia Europeana Ajuta Ucraina sa-si Repare Infrastructura Energetica

Comisia Europeana Ajuta Ucraina sa-si Repare Infrastructura Energetica

Comisia Europeana sustine Ucraina in eforturile sale de a isi repara inrastructura energetica in momentul de fata, iar asta pentru ca trimite sume uriase de bani, dar si echipamente, sau accesorii, pentru a ajuta tara invadata de catre Rusia sa le ofere cetatenilor energie electrica in conditii de normalitate.

Comisia Europeana explica mai jos ce sume de bani a trimis catre Ucraina, cate generatoare mai trimite, dar si cate becuri ajung la ucrainieni, astfel ca vorbim despre investitii uriase facute la nivel european pentru a ajuta tara care trece in momentrul de fata printr-o perioada extrem de complicata, din pacate.

UE oferă sprijin vital Ucrainei pentru a face față dificultăților deosebite din sectorul energetic. Aceasta include: furnizarea a 2.400 de generatoare suplimentare, pe lângă cele 3.000 deja livrate de la începutul agresiunii.

157,5 milioane EUR din Fondul de sprijin pentru energie instituit de Comunitatea Energetică. 35 de milioane de becuri LED achiziționate de UE, pentru a ajuta ucrainenii să reducă consumul de energie.