Ministrul Educatiei Transmite un Mesaj de ULTIMA ORA Elevilor din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Transmite Mesaj ULTIMA ORA Elevilor Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei transmite un foarte important mesaj de ultima ora catre toti elevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie ceva ce nu ar trebui sa fie foarte usor trecut cu vederea, mai exact siguranta pe internet, o problema cu care se confrunta extrem de multa lume in momentul de fata.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este importanta abilitatea digitala in randul elevilor, si de ce este important ca ei sa aiba cunostinte digitale astfel incat sa se poata proteja in mediul online, si nu numai, fiind oferite si cateva sfaturi importante pentru a ne tine dispozitivele electronice in siguranta acum.

“Din anul 2004, 7 februarie este Ziua internațională a siguranței pe internet. Devine din ce în ce mai dificil să controlăm accesul copiilor noștri la multitudinea de instrumente de informare și de socializare pe care internetul le oferă.

Devine dificil, în aceeași măsură, să-i protejăm de amploarea pe care un conflict o poate lua în mediul online și care se poate transforma în cyberbullying, așa cum devine aproape imposibil să-i protejăm de informațiile false pe care ei le pot considera adevărate.

Abilitarea digitală pe care ne-o dorim pentru toți copiii trebuie să fie însoțită de instrumente care să-i ajute să se protejeze, să recunoască cyberbullyingul și să distingă între informațiile corecte și cele incorecte. Ce-i putem învăța pe copii, astfel încât experiența digitală să fie cât mai sigură? Iată câteva sfaturi: Protejează-te!

Parolele sunt confidențiale! Păstrează-le într-un loc sigur, la care doar tu ai acces! Păstrează datele personale doar pentru tine și pentru cei pe care îi cunoști! Păstrează fotografiile personale pentru tine, sunt amintirile tale și ale celor dragi ție!

Verifică informațiile din cel puțin trei surse diferite, înainte de a le considera corecte! Protejează-te pe tine și pe ceilalți! Evită să ai o atitudine agresivă sau nepotrivită! Agresivității nu-i răspunde cu agresivitate! Discută cu un adult de încredere, dacă simți că ești agresat în mediul online!