OMS face un Anunt DRAMATIC Privind CUTREMURELE care au Lovit Turcia

OMS face Anunt DRAMATIC CUTREMURELE Lovit Turcia

OMS face un anunt dramatic cu privire la cutremurele care au lovit Turcia in cursul zilelor de ieri si astazi, unul cu magnitudinea de 5.7 grade pe scara Richter avand loc cu doar cateva ore in urma, iar conform organizatiei internationale, aproximativ 23 de milioane de persoane ar fi afectate de catre seisme, printre care s-ar numara si 1.4 milioane de copii.

OMS spune ca peste 4.000 de persoane au fost confirmate ca fiind ucise de catre seisme pana in momentul de fata, iar alte aproape 19.000 sunt ranite, insa nu se stie cat de mare este numarul total al victimelor, pentru ca foarte multe trupuri ramanand in continuare prinse sub daramaturi, iar starea lor actuala ramane necunoscuta, din pacate.

OMS spune ca este nevoie de ajutor din toata lumea pentru ca efectele devastatoare ale cutremurelor sa aiba impactul substantial redus, insa totul depinde de cat de bine vor colabora tarile lumii pentru a ajuta Turcia devastata de aceste dezastre naturale, si totul intr-o perioada cu serioase probleme economice produse de razboiul din Ucraina, si nu numai.

“Până acum, se estimează că peste 4.000 de oameni au fost uciși și peste 18.700 sunt răniți, dar știm cu toții că aceste cifre vor continua să crească pe măsură ce situația va evolua. „Desigur, ceea ce aceste numere nu ne spun este durerea și pierderea pe care le trăiesc în acest moment familiile care și-au pierdut o mamă, un tată, o fiică, un fiu sub dărâmături – sau care nu știu dacă iubitul lor.

23 de milioane de oameni, inclusiv 1,4 milioane de copii, ar putea fi expuși, ambii oficiali înalți ai Organizației Mondiale a Sănătății au declarat marți că nevoile umanitare ale Siriei au fost cele mai mari după ce un cutremur major a ucis mii de oameni acolo și în sudul Turciei.”