Austria AMENINTA UE Inainte de Summitul Migratiei, blocand Aderarea la Schengen a Romaniei

Austria AMENINTA UE Inainte Summitul Migratiei blocand Aderarea Schengen Romaniei

Austria ameninta Uniunea Europeana inaintea summit-ului pentru migratie, care urmeaza sa aiba loc in zilele de joi si vineri, un anunt facut de catre cancelarul Karl Nehammer informandu-i pe liderii Comisiei Europene, si ai Consiliului Europei, ca guvernul de la Viena nu va sustine declaratia comuna a concluziilor summit-ului daca nu va exista un angajatment privind migratia.

Austria ameninta ca nu va sustine vreo declaratie de concluzii daca de la Comisia Europeana nu va veni un angajament clar cu privire la luarea unor pasi concreti privind reducerea migratiei din Europa, dar si a repararii sistemului prin care se acorda azil pentru migrantii care ajung pe continent, astfel ca urmeaza cateva zile foarte tensionate.

Austria a trimis si o scrisoare comuna, semnata de alte cateva tari ale Uniunii Europene, catre Charles Michel si Ursula von der Leyen, in care se explica aceleasi lucruri, si se cer aceleasi lucruri, insa amenintarea pe care o lanseaza guvernul de la Viena acum vine sa puna si mai multa presiune pe un summit extrem de important pentru UE.

“În sfârșit, este necesar un angajament clar și fără ambiguități pentru consolidarea protecției frontierelor externe și utilizarea resurselor financiare adecvate din bugetul UE, altfel Austria nu va putea susține concluziile Consiliului European. Acum trebuie să urmeze în sfârșit pași concreți. O serie de alte state membre ale UE văd că sistemul de azil este stricat, la fel ca și noi.

De aceea, am trimis acest lucru președintelui Michel și președintelui Von der Leyen într-o scrisoare comună în preajma summitului special. În opinia noastră, sistemul actual de azil este stricat, iar principalii beneficiari sunt contrabandiştii cinici care profită de nefericirea femeilor, bărbaţilor şi copiilor.”