Austria Criticata de ONU, Cererea Ilegala dupa Interzicerea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Criticata ONU cererea Ilegala Interzicerea Intrarii Romaniei Schengen

Austria este foarte dur criticata de catre ONU dupa o cerere de la Comisia Europeana care se doveste a fi ilegala, iar asta pentru ca guvernul de la Viena vrea ca intr-un termen cat mai scurt sa fie modificat sistemul de azi din Uniunea Europeana pentru a se respinge automat cererile de azil ale unor migranti, fara ca ele sa fie examinate individual.

Austria, conform celor de la ONU, face o cerere care incalca mai multe tratate internationale cuprinse in Conventia de la Geneva, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Conventia Antitortura, dar si Carta Fundamentala a UE, astfel ca doleantele sale privind respingerea directa a migrantilor ilegali au sanse mici de a fi adoptate.

Austria va incrca sa puna presiune pe Comisia Europeana impreuna cu mai multe tari din Uniunea Europeana, care sunt afectate serios de problema migratiei ilegale, astfel ca este de asteptat ca incepand de maine sa aflam cat de mare, sau mica, este sustinerea de care se bucura cancelarul Nehammer pentru cererile sale.

“La sfârșitul lunii ianuarie, Karner a repetat cererea în timpul călătoriei comune în Bulgaria cu cancelarul Karl Nehammer și a declarat că Comisia UE ar trebui să examineze modul în care ar fi posibil din punct de vedere juridic să se evite examinarea cazurilor individuale pentru cei care caută protecție „care nu au practic nicio șansă să azil”.

Din punctul de vedere al UNHCR, o respingere generală a solicitanților de azil ar încălca prevederile Convenției de la Geneva privind Refugiații, Convenției Europene a Drepturilor Omului, Convenției Antitortură și Cartei Fundamentale a UE. Drepturi. Un principiu de bază al Convenției spune că… este necesar să se examineze fiecare cerere individuală de azil.”