Rusia Grabeste Lansarea unei Noi Ofensive Majore in Ucraina

Rusia Grabeste Lansarea unei Noi Ofensive Majore in Ucraina

Rusia grabeste in momentul de fata lansarea unei noi ofensive majore in Ucraina, iar asta pentru ca vrea sa obtina victorii inainte ca tancurile occidentale sa ajunga pe teritoriul ucrainean, continuarea operatiunilor dupa ce ele vor fi “aruncate in lupta” fiind mult mai dificila.

Rusia intentioneaza sa lanseze aceste operatiuni in cursul saptamanilor urmatoare, insa expertii militari afirma ca graba cu care ele sunt organizate ar putea fi si principalul motiv din cauza carora ele ar putea esua, asa ca urmatoarele saptamani vor fi foarte importante.

Șoigu a susținut probabil această conferință de presă pentru a crea masca de formalitate și legitimitate pentru Ministerul Apărării din Rusia, în timp ce continuă eforturile de a reforma armata rusă, de a se pregăti pentru o ofensivă reînnoită și de a stabili condiții pentru operațiuni prelungite în Ucraina.

Comandamentul militar rus s-ar putea grăbi să lanseze o operațiune ofensivă la scară largă pentru a cuceri regiunea Donețk într-un interval de timp nerealist și probabil fără suficientă putere de luptă.

Ministerul Regatului Unit a evaluat la 7 februarie că Rusia a încercat foarte probabil să lanseze o operațiune ofensivă majoră pentru a ajunge la granițele administrative din regiunea Donețk de la începutul lunii ianuarie 2023, dar a reușit să câștige doar câteva sute de metri de teritoriu pe săptămână.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a atribuit un ritm atât de lent penuriei de muniții rusești și lipsei de unități de manevră necesare pentru o ofensivă de succes și rapidă.

Ministerul Regatului Unit a remarcat că este puțin probabil ca Rusia să-și dezvolte puterea de luptă necesară pentru a afecta în mod substanțial rezultatul războiului, în timp ce comanda militară rusă continuă să ceară progrese nerealiste și radicale.

ISW a evaluat în mod similar pe 28 ianuarie că conducerea rusă ar putea planifica din nou o ofensivă decisivă bazată pe presupuneri eronate despre capacitățile militare ruse și probabil că nu are puterea de luptă necesară pentru a susține mai mult de o operațiune ofensivă majoră.