AVERTISMENTUL ECDC cu o Situatie INGRIJORATOARE pentru Toata Europa

AVERTISMENTUL ECDC Situatie INGRIJORATOARE Toata Europa

ECDC transmite un avertisment foarte serios cu privire la situatia ingrijoratoare din Europa in momentul de fata, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia a sute de milioane de europeni problemele majore pe care le genereaza virusii care circula in momentul de fata pe continent, si care genereaza foarte multe infectii in randul oamenilor.

ECDC vorbeste despre faptul ca gripa, Coronavirus, dar si virusul respirator sinctial, se transmit cu foarte mare putere in aceasta perioada, astfel ca este in continuare nevoie de masuri de protectie pentru oamenii care nu sunt vaccinati, sau sunt vulnerabili, iar asta deoarece sistemele medicale risca sa fie coplesite de numarul mare de infectari.

ECDC a emis un set de recomandari extrem de importante de care ar trebui sa tina cont toti cei care vor sa se protejeze in aceasta perioada, dar si guvernele europene care sunt dornice sa-si protejeze atat cetatenii, cat si sistemele medicale, in aceasta perioada care ramane, din pacate, in continuare destul de complicata.

“ECDC recomandă ca unitățile de asistență medicală să mențină și să consolideze măsurile de prevenire și control al infecțiilor (IPC), datorită transmiterii comunitare ridicate și co-circulației virusurilor respiratorii precum SARS-CoV-2, gripa, virusul respirator sincițial (RSV) și altele.

Circulația simultană a diferitelor viruși reprezintă o provocare semnificativă pentru gestionarea unui număr mare de pacienți cu infecții virale respiratorii și poate duce la focare în mediile medicale. Practicile IPC atenuează răspândirea virușilor respiratori în cadrul unităților de asistență medicală, care sunt în special expuse riscului în perioadele de vârf de circulație a virusului respirator și de internări în spital.”