Rusia Lanseaza o Ofensiva Importanta in Sudul Ucrainei

Rusia Lanseaza o Ofensiva Importanta in Sudul Ucrainei

Rusia a lansat o ofensiva importanta in sudul Ucrainei, conform analistilor militari, iar asta aduce probleme serioase pentru armata ucraineana, care se vede acum nevoita sa faca fata din nou unor lovituri puternice care vin din partea armatei ruse.

Rusia isi continua atacurile in aceasta perioada, in contextul in care este asteptata o ofensiva majora pe mai multe planuri, si in mai multe regiuni, in aceasta perioada, la un an de zile de la debutul invaziei.

“Forțele ruse au recăpătat inițiativa în Ucraina și au început următoarea lor ofensivă majoră în regiunea Lugansk. Ritmul operațiunilor rusești de-a lungul liniei Svatove-Kreminna din vestul Oblastului Lugansk a crescut considerabil în ultima săptămână, iar surse ruse raportează pe scară largă că trupele ruse convenționale atacă liniile defensive ucrainene și fac progrese marginale de-a lungul graniței Harkiv-Lugansk. în special la nord-vest de Svatove, lângă Kupyansk și la vest de Kreminna.

Imaginile de luptă geolocalizate au confirmat câștigurile Rusiei în zona Dvorichne, la nord-vest de Svatove. În plus, comanda militară rusă pare să fi angajat pe deplin elemente ale mai multor divizii convenționale în operațiuni ofensive decisive de-a lungul liniei Svatove-Kreminna, așa cum a raportat anterior ISW.

Elemente ale mai multor regimente ale Diviziei 144 și 3 de puști cu motor (Armata 20 Armată Combinată, Districtul Militar de Vest) și un regiment al Diviziei 90 Tancuri (Districtul Militar Central), susținute de elemente ale Diviziei 76 Aeropurtate și elemente nespecificate ale Districtului Militar de Sud , desfășoară operațiuni ofensive de-a lungul întregii linii Svatove-Kreminna și se pare că avansează împotriva apărării ucrainene.”