Raed Arafat Vorbeste desrpe Noile Ajutoare Trimise in Turcia

Raed Arafat vorbeste despre noile ajutoare trimise in Turcia pentru a sprijini autoritatile locale in incercarea de a salva cat mai multe persoane care inca se afla sub daramturi, si inca mai cer ajutor, chiar daca a trecut destul timp de la seismele care au lovit tara.

Pe linie medicală, Turcia a acceptat spitale de nivele mari, spitale de campanie – unul de nivel 2 și înțeleg că probabil și unul de nivel 3, care vor fi amplasate acolo și care vor sprijini pe termen mediu toată activitatea de acolo.

Din punctul nostru de vedere, echipele noastre vor rămâne acolo oricât este nevoie, dacă este nevoie să facem schimb de personal sau să trimitem suport logistic mai departe.

Acest lucru va avea loc rapid, cu sprijinul colegilor de la Forțele aeriene, în speranța că vom putea să salvăm cât mai multe persoane și, bineînțeles, să acordăm sprijinul necesar colegilor care se confruntă cu o situație chiar, pot să spun, fără precedent în ultima perioadă.

Mai este încă un aspect pe care vreau să-l subliniez. La nivelul Protecției Civile Europene, s-a postat solicitarea de sprijin a Siriei și sunt mai multe țări deja care se uită cu ce pot să vină în sprijinul cetățenilor din Siria și, cu asta, mai degrabă ne concentrăm pe partea de sprijin.

Urmează să anunțăm în următoarele două zile cam care va fi acțiunea noastră și ce va fi oferit. Este deja discutat, dar aici trebuie să stabilim mai multe aspecte, inclusiv modalitatea de transport, cantitățile, tot și vom reveni cu specificări mai clare asupra situației de sprijin pentru Siria.

Revin la Turcia. La acest moment, echipele noastre care sunt acolo vor avea un șef de misiune pe care l-am trimis din partea DSU-ului și vor intra în legătură și cu echipele care sunt trimise acolo, ale Protecției Civile Europene, pe lângă, bineînțeles, AFAD-ul, care este agenția lor de situații de urgență și cu care ținem legătura de la început.