Austria lui Nehammer Reclama URGENTA Masurilor pentru Migratie si Intrarea Romaniei in Schengen

Austria Nehammer Reclama URGENTA Masurilor Migratie Intrarea Romaniei Schengen

Austria lui Karl Nehammer reclama in cadrul Summit-ului UE de zilele acestea urgenta unor masuri importante pentru reducerea migratiei, acest lucru facilitand intr-un final intrarea in Schengen a Romaniei si Bulgariei, iar guvernul de la Viena este sustinut de guvernele altor 7 tari importante din Uniunea Europeana in momentul de fata.

Austria vrea schimbarea sistemului de azil in UE pentru a ii convinge pe migranti sa nu-si mai paraseasca tarile de origine, stiind ca nu vor primi azil, si nu vor putea ramane in Europa, Nehammer spunand ca fenomenul migratiei revine la valorile ridicate inregistrate cu mai multi ani in urma, deci este nevoie de masuri rapid pentru stoparea lui.

Austria cere garduri in Bulgaria, mai multa monitorizare a frontierelor, inclusiv din aer, si mai multi bani oferiti tarilor care protejeaza granitele Uniunii Europene sa o faca intr-un mod cat mai eficient, separat vorbind inclusiv despre cutremurele din Turcia, guvernul sau trimitand deja ajutoare acolo, si fiind pregatit sa faca mai multe in perioada urmatoare.

“Trebuie să înăsprim frâna de azil în întreaga Uniune Europeană. Summit-ul de astăzi este foarte important pentru Austria, deoarece problema migrației este pe ordinea de zi. Ne confruntăm cu provocări majore: avem fenomenul migrației ilegale înapoi la maximum și sunt necesare măsuri care să funcționeze efectiv.

Scopul summit-ului trebuie să fie acela de a ajuta efectiv la luarea unor decizii concrete. Bulgaria, de exemplu, are nevoie de ajutor concret pentru securitatea frontierei. Acum este momentul să luăm măsuri concrete. Oamenii de acolo au mare nevoie, condoleanțe către familii și rude. Austria va ajuta, este pe teren cu soldați, a pus la dispoziție fonduri și va oferi, de asemenea, asistență suplimentară în cadrul Uniunii Europene.”