Austria are Vesti de la Nehammer cu Deciziile IMPORTANTE care Vizeaza Schengen si Romania

Austria Vesti Nehammer Deciziile IMPORTANTE Vizeaza Schengen Romania

Austria are vesti pentru Romania care vin direct de la cancelarul Karl Nehammer, iar asta pentru ca liderul guvernului de la Viena a luat o serie de decizii extrem de importante care au impact pentru tara noastra si intrarea in Schengen, iar din pacate ele nu sunt tocmai chiar atat de bune, pentru ca linia de pana acum nu se schimba.

Austria nu va facilita intrarea in tara a tucilor si sirienilor afectati de cutremure, chiar daca ei au rude in tara, Karl Nehammer spunand ca asta este o continuare consecventa a politicii de pana acum privind migratia, dar si ca nici votul de veto impotriva aderarii Romaniei la Schengen nu se va schimba prea curand.

Austria vrea in continuare garduri si paza mai buna la frontierele externe ale Uniunii Europene, ceva ce poate reduce substantial migratia pe continentul european, insa intre timp politicile de blocare a aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen raman in vigoare, sansele ca intrarea sa aiba loc in anul 2023 fiind tot mai mici.

“Austria nu va schimba criteriile de viză după cutremurul din Turcia și Siria. Aceasta nu este o, ci „continuarea consecventă a politicii de asistență la fața locului. Nu doresc să retrag în curând vetoul Schengen împotriva României și Bulgariei, va rămâne în vigoare atâta timp cât sistemul este disfuncțional.

Concluziile summit-ului UE conțin „cuvinte clare”, și anume asistență substanțială în infrastructura și instalațiile de poliție a frontierei. Nu este atât de orb încât să cred că gardurile sunt soluția la problema migratiei, dar este important să se întârzie sau să se prevină mișcările refugiaților, iar acest lucru este posibil doar prin cooperare cu țările de origine.”