Volodimir Zelenski: Noi Arme de Ultima Generatie Promise Ucrainei

Volodimir Zelenski anunta noi intelegeri cu tarile membre NATO pentru furnizarea de arme si tehnica militara menite sa ajute Ucraina sa faca fata atacurilor furibunde pe care Rusia le lanseaza in fiecare zi, iar mai jos vorbeste despre arme cu raza lunga de actiune, munitie, dar si pregatire pentru tancuri si avioane de lupta.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre discutiile cu Emmanuel Macron avute atat la Paris, cat si la Bruxelles, insa inclusiv negocierile cu Polonia, iar in perioada urmatoare vor exista, cel mai probabil si alte vesti importante, mai ales ca presedintele Joe Biden ajunge in Polonia in 10 zile.

“Activitatea noastră diplomatică este foarte mare acum. Aproape în fiecare zi apar noi aranjamente. Săptămâna trecută a fost deosebit de puternică. Dar principalul este ca fiecare acord la care se ajunge să se transforme cât mai curând în provizii concrete pentru apărarea noastră, în interacțiune concretă între state, în documente concrete semnate.

Și facem exact această intensitate a muncii diplomatice – noua normă minimă pentru Ucraina.

Am ajuns la o înțelegere importantă cu Marea Britanie privind armele cu rază lungă de acțiune și necesitatea de a accelera aprovizionarea cu tancuri. Avem un acord bun pe artilerie și muniție. Avem o înțelegere completă a pozițiilor fiecăruia cu privire la problema aviației moderne de luptă.

Negocierile noastre de la Paris cu președintele Macron și cancelarul Scholz au fost, de asemenea, o întâlnire puternică. Noi trei am vorbit, foarte sincer, iar acest lucru a făcut posibil să găsim o înțelegere comună despre perspectivele acestui război. Avem o viziune comună asupra drumului către victorie.

Vizita la Bruxelles a fost fără precedent în istoria relațiilor noastre cu Uniunea Europeană. Pentru prima dată – o asemenea atenție acordată Ucrainei, pentru prima dată – o întâlnire cu toți liderii Europei deodată, plus o serie de conversații cu liderii europeni – cât mai dinamice, semnificative și lipsite de politizări inutile. Cu fiecare lider am discutat doar acele lucruri care sunt importante pentru relațiile noastre și pentru comunitatea europeană în general.

Voi remarca mai ales negocierile cu Polonia. Am discutat despre tancuri și alte arme pentru apărarea terestră; avioane și alte mijloace de protecție pe cer. Am discutat despre situația din regiune în general, despre perspectivele pentru acest an… Ca întotdeauna, avem deplină înțelegere cu frații noștri polonezi.

Să ne amintim: fiecare nou rezultat obținut pentru Ucraina reprezintă o scurtare a timpului până la victorie.

Și este foarte important: avem sprijin clar din partea instituțiilor europene și a liderilor europeni pentru obiectivul nostru de a pregăti și începe negocierile privind aderarea Ucrainei la UE deja în acest an.

Acum, mai mult ca niciodată, se simte că obiectivele europene ale Ucrainei devin realitate. Când în sfârșit sunt mai multe realizări reale decât declarații politice. Ucraina și Uniunea Europeană lucrează în acest sens de zeci de ani.”