Ministrul Sanatatii Anunta Deciziile Oficiale IMPORTANTE pentru Romanii din Intreaga Tara

Ministrul Sanatatii Anunta Deciziile Oficiale IMPORTANTE Romanii Intreaga Tara

Ministrul Sanatatii a publicat un anunt foarte important cu privire la deciziile oficiale care au fost luate pentru clientii din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de hotarari menite sa finanteze si sa implementeze actiuni prioritare pentru pacientii critici din sectiile ATI in urmatorii ani.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna acest lucru pentru romanii din intreaga tara, schimbarile anuntate in mod oficial de catre reprezentantul Guvernului Romaniei fiind unele despre care trebuie sa stie toti oamenii in momentul de fata, pentru ca modificarile vizeaza spitalele din toata tara.

“Ordinul ministrului sănătății nr. 5/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile ATI adulți/copii și terapie intensivă nou-născuți, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 15 din 10 ianuarie 2020, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează. 1. La articolul 20, punctul 12 se modifică și va avea următorul cuprins:

Contractarea serviciilor de service și mentenanță preventivă pentru aparatura și echipamentele medicale din dotarea secțiilor ATI, precum și achiziționarea de kituri și piese de schimb. Contractele de service pot fi «Service cu piese de schimb incluse cu reînnoire anuală» sau contracte de service tip «Service la cerere cu sau fără piese de schimb incluse», după cum urmează: obligativitatea prestatorilor de servicii de a prezenta.

Autorizație de la producător pentru efectuarea serviciilor de service și mentenanță (în cazul în care agentul economic este altul decât producătorul echipamentului medical); echipa de service (inginerii de service) să dețină certificat/diplomă/aviz autorizat de producător pentru efectuarea serviciilor de service și mentenanță pentru echipamentul respectiv;  agentul comercial să dispună și să prezinte infrastructura necesară pentru efectuarea serviciilor de service și mentenanță pentru echipamentele vizate (echipamente de diagnoză, calibrare, revizie etc.).

Echipamentele eligibile pentru această categorie: aparate de anestezie cu monitor inclus; ventilatoare mecanice (inclusiv ventilatoare de transport, ventilatoare noninvazive); monitoare funcții vitale (inclusiv monitoare de transport, stații centrale de monitorizare); sisteme extracorporeale (CRRT, ECMO etc.); echipamente din sfera «Laborator medical» (de exemplu, echipamente Point of Care, RT-PCR, extractoare etc.).

Echipamente din sfera «Radiologie și imagistică medicală» (de exemplu, RX mobil, ecografe etc.); echipamente din sfera «Neonatologie» (de exemplu, incubatoare, ventilatoare mecanice tip «neonatologie» etc.); sisteme automate de administrare tratament (seringă automată, infuzomat, pompă peristaltică, pompă de nutriție etc.); sisteme pentru intubație dificilă (videolaringoscop, fibrobronhoscop etc.).”