DSU Romania ii va Invata pe Romani cum sa Reactioneze in caz de Cutremur

DSU Romania anunta ca va incepe o campanie de informare pentru a-i invata pe romani cum sa reactioneze in caz de cutremur, folosindu-se de o serie de materiale utilizate si in urma cu mai multi ani de zile, 30 de televiziune din Romania urmand a difuza materiale informationale dedicate.

Raed Arafat explica mai jos cum anume ar urma sa se desfasoare aceasta campanie, asa ca incepand de luni vom vedea la televizor clipurile video care ne ajuta sa intelegem cum ne putem proteja in caz de cutremur.

Așa că, pe partea de pregătire, după cum cunoașteți, au fost derulate în ultimii ani mai multe campanii, mai multe acțiuni de informare a populației.

Campania cea mai cunoscută, derulată cam prin anul 2015, dacă nu mă înșel, și s-a derulat de mai multe ori, urmează să fie derulată, din nou, la 30 de televiziuni, începând cu ziua de luni, săptămâna viitoare.

Asta este o campanie care a fost realizată de colegii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Are șapte clipuri, unul cum te pregătești înainte și șase clipuri despre cum reacționezi în caz de cutremur, în diferite situații.

Ești într-un magazin mare, la mall, ești în apartament, ești la locul de muncă, la școală, cum trebuie să reacționezi. Această campanie va fi derulată, cum am zis, pe durata următoarelor săptămâni pe mai multe televiziuni.

Aceasta va fi inclusă și cu mai multe informări ale populației și cu deplasări ale caravanei de informare a DSU și IGSU și pe durata Săptămânii de Protecție Civilă, care va începe în data de 25 februarie și se va finaliza cu data de 4 martie.

Deci, asta este Săptămâna Protecției Civile, în cadrul căreia o să sărbătorim și Ziua Națională a Protecției Civile, în 28, și Ziua Internațională a Protecției Civile, în 1 martie. Sunt mai multe acțiuni care sunt planificate pentru informarea și pregătirea populației, care se leagă inclusiv de ce am realizat în ultimii ani pentru ca populația să poată să acceseze informații despre situațiile de urgență, despre riscurile, cum să se pregătească și aici vorbim în mod deosebit de platforma „Fii pregătit” și de aplicația DSU. Referitor la platforma „Fii pregătit”.