Austria se Loveste de Spania, PROBLEMELE lui Nehammer in Asaltul Asupra Schengen, a Romaniei

Austria Loveste Spania PROBLEMELE Nehammer Asaltul Asupra Schengen Romaniei

Austria se loveste de Spania in asaltul sau asupra spatiului Schengen, dar si a Romaniei, iar asta pentru ca la Viena cancelarul Karl Nehammer a descoperit ca are mai multe probleme decat credea, cand vine vorba despre colaborarea cu guvernul spaniol al lui Pedro Sanchez pentru a obtine schimbarile majore dorite pentru sistemul de azil si migratia.

Austria nu a reusit sa convinga Spania ca Uniunea Europeana are nevoie de garduri la granitele sale externe pentru a opri migratia ilegala, dar nici ca e nevoie de alte masuri radicale pentru a reduce numarul de migranti ilegali care ajung pe continentul european, Pedro Sanchez spunand ca are alte viziuni fata de Nehammer.

Austria se lupta pentru a-si obtine obiectivele cu o putere a Europei, una care din vara va detine presidintia Consiliului Europei, iar asta inseamna ca schimbarea sistemului de azil, sau adoptarea unor rezolutii care sa duca la finantarea construirii de garduri la granitele UE nu ar urma sa fie prioritati pentru Madrid.

“Spania va munci din greu pentru a realiza acest lucru. Îi mulțumesc cancelarului Nehammer pentru cooperarea și atitudinea constructivă a Austriei de a ajunge la un acord comun asupra acestui dosar sensibil al UE pentru a ajunge la un acord comun la nivelul UE. Austria și Spania au multe poziții comune, dar în alte domenii de politică ale UE mai avem multa munca de facut.

Spania și Austria au opinii diferite cu privire la migrație, respingem propunerea Vienei de a ridica garduri finanțate de UE la frontierele externe ale UE. În ceea ce privește migrația neregulată, Spania, care se află la frontiera externă a UE, își poate împărtăși experiența cu migrația neregulată și protecția frontierelor.