Volodimir Zelenski Anunta Repatrierea a 101 Prizonieri de Razboi

Volodimir Zelenski a anuntat in mod oficial faptul ca 101 persoane care au fost capturate de catre Rusia au fost repatriate ieri, si vorbim despre un nou succes pe care presedintele Ucrainei il anunta, aproape 2.000 de oameni fiind repatriati pana in momentul de fata.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre intalniri la nivel inalt pe care le-a avut cu reprezentanti din Israel si Marea Britanie, care si-au afirmat sustinerea pentru Ucraina in razboiul pe care il duce in momentul de fata cu Rusia.

“Avem o altă veste bună: îi întoarcem acasă pe ucraineni din captivitatea rusă. Astăzi mai sunt 101 persoane.

Majoritatea sunt apărători ai lui Mariupol, soldați și sergenți. Marina, polițiști de frontieră, Garda Națională, forțe terestre, apărare la sol. Un civil este primul viceprimar al Energodarului.

Mă bucur pentru fiecare dintre cele peste o sută de familii ucrainene la care se întorc fiii, frații și soții. Mulțumesc Sediului nostru de Coordonare și întregii noastre echipe și tuturor celor care mă ajută. Slavă tuturor celor care sunt acum în luptă! Glorie Ucrainei!

Una dintre prioritățile noastre astăzi este consolidarea în continuare a sprijinului pentru Ucraina de către partenerii și aliații noștri, unul dintre locurile cheie ale cărora este Marea Britanie. Prin urmare, vizita liderului Partidului Laburist și al Opoziției Oficiale din Marea Britanie, Keir Starmer, este foarte importantă.

În cadrul întrevederii s-a discutat situația din prima linie și posibila desfășurare a evenimentelor pe front în lunile următoare, problema sancțiunilor și confiscării bunurilor rusești, direcția acestora pentru reconstrucția statului nostru, precum și crearea unui tribunal special cu privire la crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei. Este necesar să se asigure dreptatea. Ucrainenii care și-au pierdut rudele așteaptă acest lucru.

Israelul a fost întotdeauna partenerul nostru important în Orientul Mijlociu. Aceasta este prima vizită a unui reprezentant israelian de la începutul invaziei la scară largă.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Afacerilor Externe אלי כהן – Eli Cohen, aceștia au discutat despre aprofundarea cooperării bilaterale în diverse domenii. Invit Israelul să se alăture implementării formulei noastre de pace.

Sunt recunoscător pentru ajutorul umanitar oferit. A fost luată în considerare problema participării țării la reconstrucția postbelică. Ucraina ar putea folosi experiența Israelului în deminare. Mă aștept ca această vizită să contribuie la aprofundarea cooperării noastre.”