Militarii Armatei Romane Se Antreneaza in Munti cu Soldatii Americani din NATO

Militarii Armatei Romane Se Antreneaza in Munti cu Soldatii Americani din NATO

Militarii Armatei Romane se antreneaza in Muntii Carpati impreuna cu soldatii americani din cadrul NATO, conform MApN, totul facand parte din exercitiile obisnuite la care participa soldatii celor doua tari de cativa ani buni incoace, dupa cum stiti.

Armata Romana se antreneaza anual cu mai multe dintre armatele tarilor aliate, in principal cele din cadrul NATO care sunt stationate in Romania, totul fiind gandit pentru o interoperabilitate cat mai ridicata in cazul in care ar fi necesara realizarea de misiuni impreuna.

Militari români și americani, pe crestele înzăpezite ale Carpaților.

Militarii Diviziei 101 Aeropurtată din Statele Unite ale Americii le-au făcut o vizită vânătorilor de munte ai Batalionului 22 “Cireșoaia” pentru a se antrena împreună, în perioada 06 -17 februarie, în tabăra de instrucție montană, la Cabana militară Deluț din Munții Călimani.

Înainte de a câștiga lupta cu inamicul, zăpada, gerul, avalanşele și pereții de stâncă sunt obstacolele naturale pe care militarii trebuie să le învingă în aceste zone izolate.

Pregătirea lor a vizat îmbunătățirea executării tehnicilor de alpinism și antrenarea echipelor de căutare-salvare pentru evacuarea răniților, dar și organizarea traiului în condiții de izolare.

Stratul gros de zăpadă a fost de bun augur pentru executarea în condiții foarte bune a deplasării pe schiuri și perfecționarea tehnicilor de supraviețuire pe timp de iarnă.

Ceremonia de încheiere a taberei de instrucție a avut loc vineri, 17 februarie, în prezența colonelului Nicolae Oros, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte și a colonelului Edwin Matthaidess, comandantul echipei de luptă a Brigăzii 2 din Divizia 101 Aeropurtată.