AVERTIZARILE BANCA Transilvania Transmise Oficial Clientilor din Romania

AVERTIZARILE BANCA Transilvania Transmise Oficial Clientilor Romania

BANCA Transilvania le transmite in mod oficial tuturor clientilor din Romania mai multe avertizari despre care ei trebuie sa stie in momentul de fata, iar asta pentru ca in atentia imediata li se aduc o serie de metode prin care sunt derulate atacuri de tip phishing pentru a li se fura banii din conturi in orice moment.

BANCA Transilvania vorbeste mai jos intai despre faptul ca daca primi prin SMS, email, mesaje pe retele de socializare, sau apeluri telefonice, diverse link-uri pentru finalizarea unor achizitii, in special unele pe care nu le-am initiat, nu ar trebui sa le accesam, si sa dam curs cererilor din cadrul lor.

Mai mult decat atat, este recomandat sa nu oferi nimanui necunoscut datele cardurilor noastre, datele bancare, sau datele de logare in diverse sisteme online ale BANCA Transilvania, iar asta pentru ca ele pot fi folosite pentru a ni se fura banii din conturi, desigur totul fara sa stim in realitate ceea ce se intampla.

BANCA Transilvania spune deasemenea ca nici daca primim prin SMS vreun cod pentru autorizarea de tranzactii online, sau logare in platformele online ale bancii, nu trebuie sa il partajam cu absolut nimeni, pentru ca asta va facilita logarea acelei persoane in cadrul sistemlor pentru a ni se fura rapid banii.

Nu comunica niciodată datele cardurilor în urma primirii unor link-uri SMS-uri/e-mailuri/apeluri. Datele cardului se introduc când ai inițiat o cumpărătura pe un site de încredere, în pagina de plată. Nu oferi datele cardului bancar pentru a primi bani. Dacă cineva trebuie să îți trimită bani, trebuie să îi oferi codul IBAN.

Oferind datele de card și coduri primite prin SMS oferi de fapt posibilitatea de a ți se lua bani din cont, nu de a primi. Fii atent la informații despre tombole, donații prin link-uri de pe rețelele de socializare etc., mesaje prin care ești anunțat că ai câștigat ceva și pentru a primi produsul de o valoare semnificativă trebuie să mai plătești o suma infimă pentru transport,