Armata Romaniei si Armata SUA s-au Instruit in Comun in Romania

Armata Romaniei Armata SUA Instruit Comun Romania

Armata Romaniei si Armata SUA s-au instruit impreuna in Romania, continuand procesul de derulare a unor exercitii comune pentru a creste interoperabilitatea dintre soldatii romani si americani care fac parte din detasamentele NATO.

Armata Romaniei s-a antrenat cu militarii Diviziei 101 Aeroportata a SUA, ei fiind trimisi de catre Pentagon la baza aeriana Mihail Kogalniceanu ca parte a NATO pentru a preveni orice fel de atacuri care ar putea viza tara noastra in momentul de fata.

Instruire în comun a militarilor Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș” cu militarii din cadrul 2BCT (2nd Brigade Combat Team) ai Diviziei 101 Aeropurtată S.U.A.

În perioada 13-17 februarie 2023, cercetaşii Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș” au participat la tabăra de instrucție la munte iarna, în Poligonul Prislop.

Alături de militarii români s-au instruit și elemente de cercetare din cadrul 2BCT/ Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii.

Scopul activităților practice de instrucție a fost exersarea în comun a procedurilor de operare în medii contaminate, pe timpul desfășurării unui exercițiu de antrenament cu trupe în teren.

Pe timpul exercițiului s-a urmărit dezvoltarea deprinderilor privind traiul în condiții de izolare, orientare în teren, îndeplinirea misiunilor de specialitate în condiții extreme de climă și teren, antrenarea în folosirea pe timp îndelungat a mijloacelor de protecție CBRN.

Ulterior, a avut loc competiția “Masked Rifle Cup” care a constat în executarea unei ședințe de tragere specifice armei Apărare CBRN, cu masca contra gazelor în poziția de luptă. Cei mai buni trăgători au fost recompensați cu diplome și cupe.

️În finalul activității, specialiștii Plutonului Decontaminare CBRN din cadrul Forței de Răspuns a NATO au prezentat militarilor americani un exercițiu demonstrativ privind instalarea unui raion de decontaminare totală și executarea decontaminării tehnicii și personalului în Poligonul Valea Poienii.

Aceste etape de instruire sunt esențiale pentru antrenarea unui răspuns prompt și coerent în cazul producerii evenimentelor din domeniul CBRN (chimic, bacteriologic, radioactiv, nuclear).