Ministrul Apararii Confirma o Decizie de ULTIMA ORA Legata de Armata Romana, Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Confirma Decizie ULTIMA ORA Legata Armata Romana Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii confirma pentru milioane de romani din intreaga tara o decizie de ultima ora care a fost luata, si care are legatura atat cu Armata Romana, cat si cu razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca vorbeste despre participarea la un forum dedicat sistemelor militare de atac, aparare si recunoastere controlate de la distanta.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre participarea sa la acest forum important, despre cat de utile s-au dovedit a fi dronele in razboiul din Ucraina, si avand in vedere ca predecesorul sau a anuntat achizitia de drone de catre Romania, decizia de participare la acest forum e una foarte importanta pentru Armata Romana.

“Am participat, astăzi, la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale “Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”. Dezbaterile s-au axat nu doar pe importanța dezvoltării noilor tehnologii și a sistemelor fără pilot, ci și pe impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra mediului de securitate internațional, la un an de la izbucnirea acestuia, cu accent pe regiunea Mării Negre.

Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie, pentru că poporul român crede într-un sistem internațional bazat pe reguli, nu pe agresiune. Deciziile care s-au luat în România în ultimii peste 30 de ani fac să fim de partea bună a istoriei, a democrației și a libertății. Utilizarea dronelor în războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a confirmat, încă o dată, importanța sistemelor fără pilot în războiul modern.

Forumul Systems Forum. Smart Approach, Fast Development, abordează o temă de mare relevanță în contextul actual de securitate. Noile tehnologii permit sistemelor fără pilot să funcționeze cu o autonomie din ce în ce mai mare, un element esențial când vorbim despre acțiuni de recunoaștere, supraveghere, detectare ținte sau misiuni de luptă și război electronic. În plus, sistemele fără echipaj devin mai versatile și mai rentabile datorită dezvoltării capabilităților multirol, care le permit să îndeplinească o multitudine de sarcini.

Utilizarea dronelor în războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a confirmat, încă o dată, importanța sistemelor fără pilot în războiul modern. Pe de altă parte, a evidențiat și probleme de natură etică și legală privind folosirea acestora în conflicte armate, cum ar fi protejarea civililor sau identificarea cu precizie a combatanților și a non-combatanților”, a declarat ministrul apărării naționale.

Pe de altă parte, a evidențiat și probleme de natură etică și legală privind folosirea acestora în conflicte armate, cum ar fi protejarea civililor sau identificarea cu precizie a combatanților și non-combatanților. România acordă o atenție deosebită dezvoltării capabilităților pentru apărare, astfel încât să putem răspunde în mod adecvat noilor provocări de securitate care se manifestă în regiunea noastră.”