Ministrul Apararii a Emis un Anunt Oficial de ULTIMA ORA Legat de NATO si Armata Romana

Ministrul Apararii Emis Anunt Oficial ULTIMA ORA Legat NATO Armata Romana

Ministrul Apararii a emis pentru milioane de romani din intreaga tara un important anunt oficial de ultima ora, el avand legatura atat cu NATO, cat si cu Armata Romana, iar asta pentru ca in imediata atentie a oamenilor este adusa o vizita facuta impreuna cu ambasadorul SUA la baza aeriana Mihail Kogalniceanu.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre cooperarea dintre Armata Romana si cea a SUA in cadrul NATO in ultimul an de zile, dar si despre ceea ce a fost realizat anterior, plus ceea ce se doreste pentru ca Romania sa ramana o tara sigura si dupa ce razboiul din Ucraina se va incheia, oricand se va intampla acest lucru.

“Anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și cei ai Gărzii Naționale a statului american Alabama. România și SUA participă, împreună, la efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare și apărare a flancului estic al NATO.

Nivelul excelent de cooperare dintre armatele noastre este demonstrat zilnic prin misiunile de pregătire în comun, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. Activitățile de poliție aeriană extinsă, de vigilență sporită, cunoaștere situațională, precum și de dezvoltare a unor infrastructuri militare, reprezintă dovezi concrete a solidității parteneriatului nostru strategic.

Astăzi, la Baza „Mihail Kogălniceanu”, i-am mulțumit ambasadorului SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, pentru angajamentul consistent al forțelor americane dislocate în țara noastră pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, precum și a unității și solidarității Alianței în contextul războiului din Ucraina și a situației de securitate din regiunea Mării Negre. La activitate a fost prezent și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu militarii români și aliați, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentul Forțelor Aeriene Italiene și o echipă de legătură a armatei franceze. Angel Tîlvăr a evidențiat că România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, reamintind, în context, că anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și cei ai Gărzii Naționale a statului american Alabama.

Comandantul bazei aeriene, comandorul Nicolae Crețu, și echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate la Mihail Kogălniceanu – din SUA, Italia și Franța, au susținut prezentări cu privire la misiunile și specificul Bazei 57 Aeriană, având în vedere că aceasta este prima vizită pe care Kathleen Ann Kavalec o efectuează la Mihail Kogălniceanu în calitate de ambasador al SUA în țara noastră.”