Atacuri cu Drone si Intalniri la Nivel Inalt in Ucraina, Conform lui Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a confirmat astazi pentru intreaga lume faptul ca Ucraina a fost atacata cu drone kamikaze de catre Rusia, iar acestea au produs pagube insemnate, insa totul este doar o parte din strategia Rusiei de a produce distrugeri uriase.

Volodimir Zelenski anunta deasemenea faptul ca vizita secretarului Trezoreriei SUA a adus, cu care a vorbit despre ajutorul care este asteptat in continuare in plin razboi.

“Ziua a început cu un atac al dronelor iraniene. Cei mai mulți dintre ei au fost doborâți. Unsprezece din paisprezece. Din păcate, au fost și lovituri. Trei angajați ai Serviciului de Stat de Urgență din Hmelnițkii au fost răniți, doi au fost uciși. Condoleanțe familiilor mele.

De fapt, de aceea avem nevoie de componenta de aviație a apărării aeriene – avioane moderne de luptă – pentru a proteja întregul teritoriu al țării noastre de teroarea rusă. Apărarea aeriană este completă numai atunci când este susținută de aviație. Aviația modernă.

Piloții noștri, împreună cu tunarii noștri antiaerieni, împreună cu toți războinicii și specialiștii Forțelor noastre Aeriene, fac deja o treabă grozavă. Dar vom putea proteja pe deplin cerul atunci când tabuul aviației în relațiile cu partenerii noștri va fi ridicat.

Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care mă ajută!

Fie ca memoria tuturor celor cărora le-a luat viețile teroarea rusă să fie eternă! Glorie Ucrainei!

O întâlnire importantă cu secretarul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii, Janet Yellen.

SUA ne-au susținut puternic încă din primele zile ale acestui război, nu doar cu arme, ci și pe frontul financiar. Apreciem cu adevărat.

Vă mulțumim pentru demersurile sistematice de creștere a presiunii sancțiunilor împotriva statului agresor. Întărirea în continuare a sancțiunilor este necesară pentru a priva Rusia de capacitatea de a finanța războiul.”