Austria Informeaza prin Karl Nehammer despre Masurile URGENTE Agreate pentru Schengen, Romania

Austria Informeaza Karl Nehammer Masurile URGENTE Agreate Schengen Romania

Austria informeaza in mod oficial toata Uniunea Europeana, printr-un anunt de ultima ora, cu privire la noile masuri majore care au fost luate in mod oficial dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cadrul unui nou efort de a reduce migratia ilegala s-a ajuns la un acord cu Marocul pentru combaterea ei.

Austria, prin cancelarul Karl Nehammer, a reusit sa ajunga la un acord cu guvernul din Maroc pentru a colaboera mai intens in vederea reducerii migratiei iegale, in special dintr-o tara sigura, asa cum o catalogheaza, dar si pentru repatrierea mai usoara a cetatenilor marocani care au ajuns in UE, si vor mai ajunge.

Austria vrea deasemenea sa colaboreze cu Maroc pentru a-i impiedica cetatenii sa ajunga in Europa, acolo unde sansele de a primi azil sunt foarte reduse in momentul de fata, iar masurile sunt unele in premiera, pentru ca Nehammer este primul cancelar austriac care ajunge in aceasta tara intr-o intalnire oficiala.

“Cifrele privind azilul arată în mod clar că există un amestec periculos de azil și migrație din țări sigure de origine, cum ar fi Maroc. Prin urmare, trebuie să continuăm să înăsprim frâna de azil și să accelerăm problema returnărilor. Trebuie să continuăm să punem frâna azilului prin combaterea abuzului în materie de azil.

Acest lucru necesită, de asemenea, o cooperare strânsă și directă cu țările de origine. Pe de o parte, este vorba despre împiedicarea oamenilor din țări precum Marocul să-și îndrepte drumul spre Europa. Pe de altă parte, că repatriările și deportările se efectuează mai consistent și mai rapid. Austria este afectată în special de migrația ilegală și de mașinațiunile brutale ale mafiei de contrabandă.”