Comisia Europeana Anunta Crearea Permisului de Conducere Digital

Comisia Europeana Anunta Crearea Permisului de Conducere Digital

Comisia Europeana anunta sute de milioane de europeni de pe intregul continent despre faptul ca vrea sa faca primul permis de conducere digital pentru cetatenii care locuiesc in statele membre, el urmand a fi recunoscut in mod unanim in toate statele, si urmand a putea fi inclusiv reinnoit oriunde.

Comisia Europeana prezinta mai jos cum ar trebui sa arate acest permis de conducere digital, el urmand a putea fi salvat inclusiv pe telefoanele mobile, si probabil ca verificarea validitatii sale se va face la fel ca in cazul fostelor certificate COVID, cu aplicatii speciale ale fortelor de ordine, care iau date din servere in care sunt stocate informatii, centralizate la nivelul UE, despre permisele de conducere.

“UE va fi prima regiune din întreaga lume care va avea un permis de conducere care funcționează peste granițe: va fi accesibilă printr -un telefon mobil și va fi recunoscută în toată UE. Acest lucru ar facilita înlocuirea, reînnoirea sau schimbarea permisului de conducere la nivelul UE.”