Austria si Nehammer sunt Tinta ATACULUI Dur al Romaniei dupa Blocarea Intrarii in Schengen

Austria Nehammer Tinta ATACULUI Dur Romaniei Blocarea Intrarii Schengen

Austria este atacata foarte dur de catre Romania dupa blocarea aderarii la Spatiul Schengen, ceva ce se tot intampla de cateva luni incoace dupa ce guvernul de la Viena, condus de Karl Nehammer, a refuzat sa ii permita tarii noastre sa faca parte din grupul tarilor intre care nu mai exista controale la frontierele externe.

Austria si Karl Nehammer sunt subiectul unui discurs al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, care afirma ca nu e nevoie de ziduri la granitele externe ale Uniunii Europene, dar si ca Romania nu este o tara principala de tranzit a migrantilor ilegali, astfel ca nu ar trebui sa i se interzica sa faca parte din Spatiul Schengen in momentul de fata.

Austria se pregateste sa-si trimita ministrul de interne la Bucuresti luna aceasta, Gerhard Karner urmand a ajunge in cursul saptamanilor urmatoare pentru a discuta, cel mai probabil, cu Lucian Bode si alti reprezentanti ai statului roman despre aderarea la Spatiul Schengen, si e posibil sa fie trimisi experti ai vamilor austriece pentru inspectii la punctele vamale din Romania.

“Au existat în ultima vreme nişte discuţii mai agitate despre finanţarea UE şi ce să se facă cu aceasta la graniţele externe. Fac parte dintre cei care sunt de părere că nu trebuie să înălţăm ziduri, ci să întărim graniţele mai inteligent, adică prin supraveghere cu tehnologie înaltă, cu personal bine pregătit şi dotat.

Cu un flux de informaţii foarte eficient şi cu o bună cooperare cu statele vecine, dar şi cu ţările de origine ale migranţilor. România nu este o ţară de origine a migraţiei ilegale şi, ca să o spunem drept, nici o ţară de tranzit pentru migraţia ilegală.”