Ministrul Educatiei Dezvaluie Noi Masuri URGENTE Puse in Aplicare pentru Scoli si Elevi

Ministrul Educatiei Dezvaluie Noi Masuri URGENTE Puse Aplicare Scoli Elevi

Ministrul Educatiei dezvaluie in mod oficial o serie de noi masuri urgente care sunt puse in aplicare pentru elevii din toate scolile tarii, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie importanta de a se crea o sectiune speciala in website-ul ministerului cu informatii despre situatiile de urgenta care pot avea loc in Romania.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, explica mai jos de ce este importanta aceasta noua sectiune din cadrul website-ului, iar separat de asta se vorbeste inclusiv despre invatamantul dual, sau despre profesionalizarea profesorilor, doua masuri extrem de importante despre care parintii elevilor din tara ar trebui sa stie.

“Ministerul Educației a lansat, astăzi, secțiunea dedicată Situațiilor de urgență, în cadrul căreia se regăsesc: Linkuri utile – resurse privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență; Infrastructură școlară – situația clădirilor încadrate/neîncadrate într-o clasă de risc seismic; Planificarea, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, a exercițiilor de simulare pentru situații de urgență.

Începând din data de 24 februarie, în această secțiune este disponibilă situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic este publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii. Lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare. Lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație.

Precizăm că mențiunea Altă destinație face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport. Planificarea, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, a exercițiilor de simulare pentru situații de urgență Informațiile din tabelul de mai jos au fost comunicate de inspectoratele școlare județene potrivit datelor furnizate de unitățile de învățământ.

Înființăm învățământul dual în universități! Pe website pot fi consultate legile educației. Operatorii economici vor beneficia de facilitati fiscale pentru bursele acordate studentilor. Infiintam invatamantul dual in universitati, inclusiv pentru doctoratul profesional. Reinfiintam ciclul scurt – nivelul 5 de calificare. Profesionalizarea carierei didactice este una dintre prioritățile noastre! Promovarea examenului de licenta ofera drept la libera practica. Accesul la licentiere este conditionat de indeplinirea conditiilor minime de studii pentru ocuparea functiei didactice.”