Volodimir Zelenski Ameninta Rusia cu Represalii dupa Atacul din Zaporojie

Volodimir Zelenski ameninta Rusia cu represalii dupa atacul din Zaporojie, care s-a soldat cu uciderea si ranirea mai multor persoane, fara a spune foarte clar ce anume inseamna acest lucru, insa ne putem astepta inclusiv la atacuri pe teritoriul Rusiei.

Volodimir Zelenski aduce in atentia lumii intregi inclusiv problemele majore din Bakhmut, si din alte regiuni ale tarii, lupele fiind tot mai intense.

“Am ținut o ședință a Statului Major, care sa concentrat exclusiv pe prima linie și pe situația de securitate.

Comandantul-șef a făcut un raport general. A existat un raport de informații. Rapoarte detaliate din zone specifice de luptă, de la comandanții grupurilor noastre de trupe. Grupul Operațional și Strategic de Trupe Khortytsia – atenție cheie pentru Bakhmut.

Grupul Operațional și Strategic de Trupe Tavria – a discutat despre direcțiile Donețk și Zaporizhzhia. Generalul Tarnavskyi a prezentat un raport detaliat.

Atacul brutal de astăzi cu rachete rusești asupra Zaporizhzhia se va confrunta cu răspunsul nostru militar și legal. Ocupatorul va simți inevitabil puterea noastră. Puterea dreptății – în toate sensurile cuvântului.

Grupul Operațional și Strategic de Trupe Odesa, un raport despre situația în direcția sud. În special, situația din Herson și regiune.

Desigur, nu ignorăm nordul țării noastre, granița. Comandanții sunt bine conștienți că sarcina lor este să facă tot posibilul pentru a suprima focul terorist. Și lucrăm în mod constant cu partenerii noștri pentru a crește gama capacităților noastre.

Sunt recunoscător tuturor celor care obișnuiesc zilnic Rusia cu ideea că Ucraina nu poate fi spartă. Vom îndura. O sa castigam. Și îi vom aduce pe toți teroriștii ruși în fața justiției.

Fiecare mișcare a drapelului nostru înainte va însemna siguranța poporului nostru. În teritoriile care vor fi eliberate de ocupant. În acele teritorii care vor deveni un spate mai adânc. Și în zonele de graniță unde înfrângerea invadatorului va aduce în sfârșit pacea.

Slavă războinicilor noștri! Glorie Ucrainei!”