Eroii Ucrainei Elogiati de Volodimir Zelenski, cererea Presedintelui Ucrainei

Volodimir Zelenski ii elogiaza pe eroii Ucrainei care isi dau viata in fiecare zi pentru a apara teritoriul invadat de catre Rusia, iar asta pentru ca luptele devin tot mai intense in aceasta perioada, lucru care desigur ca a fost pe deplin reclamat in repetate randuri.

Volodimir Zelenski cerea deasemenea si infaptuirea justitiei impotriva celor care continua sa atace Ucraina in fiecare zi, si incalca tratatele internationale, ucigand civilii fara mila.

“În fiecare zi, eroii ucraineni își dau viața pentru a opri agresiunea rusă. Și de aceea lumea are o obligație morală clară față de soldații noștri, față de toți cei care se află în prezent în luptă și care apără libertatea.

Această datorie este de a restabili justiția și de a aduce statul terorist și conducerea sa în fața justiției. Și va fi.

Și le mulțumesc tuturor partenerilor Ucrainei – fiecărui lider, fiecărui politician, fiecărei personalități publice a statelor care ajută – pentru că au înțeles prețul pe care poporul ucrainean îl plătește pentru libertatea lor și a tuturor europenilor.

Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Mulțumim tuturor celor care aduc mai aproape victoria poporului nostru și sentințele istorice organizatorilor și autorilor agresiunii rusești!

Veșnică amintire și respect tuturor celor care și-au dat viața pentru Ucraina și pentru mântuirea poporului nostru! Glorie Ucrainei!

Numeroase cuvinte din convenții și alte tratate internaționale pentru protecția oamenilor și a umanității ar trebui să devină decizii și acțiuni juridice concrete. Intenția nobilă a creatorilor dreptului internațional ar trebui să se reflecte în energia justiției internaționale.

Vladimir Putin și toți complicii săi trebuie să primească sentințe legale și corecte. Pentru tot ce au făcut. În numele și memoria tuturor ale căror vieți le-au luat, ale căror destine le-au distrus. Pentru agresivitatea pe care au început-o.

Într-o zi vom spune: ucigașii au fost pedepsiți, demnitatea și onoarea poporului au fost protejate, prejudiciul a fost reparat, justiția a învins. Dreptatea este inevitabilă. Victoria Ucrainei este inevitabilă.”