Comisia Europeana Anunta Schimbari IMPORTANTE Promise de WhatsApp in Europa

Comisia Europeana Anunta Schimbari IMPORTANTE Promise WhatsApp Europa

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial o serie de schimbari importante care au fost promise de catre WhatsApp pentru Europa, iar asta deoarece americanii au fost de acord sa confirme ca ii va informa mult mai bine pe utilizatorii sai despre orice modificari.

Comisia Europeana spune ca aceste concesii facute de catre WhatsApp au la baza discutii avute de catre comisarul pentru piata interna si conducerea companiei americane, ele urmand a fi puse in aplicare incepand cu urmatoarele actualizari.

Salutăm angajamentele WhatsApp de a-și schimba practicile pentru a se conforma regulilor UE, informând mai bine utilizatorii și respectându-le opțiunile privind actualizările contractelor. Consumatorii din UE au dreptul de a înțelege cu ce sunt de acord și ce presupune în mod concret această alegere.

În urma unui dialog cu autoritățile UE pentru protecția consumatorilor și cu Comisia Europeană (rețeaua CPC), WhatsApp s-a angajat să fie mai transparent cu privire la modificările aduse condițiilor sale.

Mai mult, compania va facilita utilizatorilor să respingă actualizările atunci când nu sunt de acord cu acestea și va explica clar când o astfel de respingere îl va determina pe utilizator să nu mai poată utiliza serviciile WhatsApp.

De asemenea, WhatsApp a confirmat că datele personale ale utilizatorilor nu sunt partajate cu terțe părți sau alte companii Meta – inclusiv Facebook – în scopuri publicitare. Dialogul a fost coordonat de agenția suedeză pentru consumatori și de Comisia irlandeză pentru concurență și protecție a consumatorilor și facilitat de către Comisie.

Pentru orice actualizări viitoare ale politicii, WhatsApp va:

  • explică ce modificări intenționează să facă contractelor utilizatorilor și cum le-ar putea afecta drepturile;
  • să includă posibilitatea de a respinge termenii și condițiile actualizate la fel de vizibil ca și posibilitatea de a le accepta;
  • asigurați-vă că notificările care informează despre actualizări pot fi respinse sau revizuirea actualizărilor poate fi amânată, precum și respectarea alegerilor utilizatorilor și abținerea de la trimiterea de notificări recurente.”